Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، پنل تخصصی بررسی و تحلیل نوسان تقاضای ورود به آموزش عالی و جهت‌گیری‌های آینده با هدف استفاده از نظرات صاحب نظران این حوزه توسط مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی برگزار شد.

در ابتدای این پنل دکتر رضا منیعی به عنوان مدیر جلسه به صورت جامع به بررسی تقاضای فزاینده برای کنکور به ویژه در رشته‌های علوم تجربی اشاره و این روند را یک روند بسیار نگران کننده دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: 

۸۲ درصد از رتبه‌های زیر ۳ هزار کنکور جزء ۲ دهک درآمدی بالا هستند | زحمت برابر؛ نتیجه نابرابر  مدارس دولتی دیپلمه‌پرور | چرا سهم دولتی‌ها در رتبه‌های برتر کنکور ناچیز است؟

وی گفت: لازم است در این خصوص بررسی‌های جدی صورت پذیرد تا بتوان از خلال آن پیشنهادهای سیاستی راهگشا ارائه کرد.

در ادامه علی باقر طاهری نیا رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی سخنرانی خود را تحت عنوان «خود تنظیم‌گری داوطلبان برای ورود به دانشگاه» ارائه کرد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت بررسی و تحلیل نوسان تقاضای ورود به آموزش عالی اهم مطالب خود را ذیل سه عنوان الف: بررسی وضع موجود به روایت ب: متغیرهای مؤثر در شکل گیری وضع موجود و ج: تحلیل و جمع‌بندی یافته‌ها بر مبنای خود تنظیم‌گری بیان کرد.

کاهش تقاضای داوطلبان تجربی و ریاضی / افزایش‬ داوطلبان گروه زبان خارجی

عضو دائم شورای معاونین وزارت علوم گفت: وضعیت داوطلبان کنکور حاکی از آنست که در دو گروه آموزشی ریاضی و فنی و علوم تجربی در سال‌های اخیر با کاهش میزان تقاضا مواجه هستیم و بیشترین افزایش متقاضی مربوط به زیر گروه زبان خارجه است.

وی در ادامه با اشاره به متغیرهای مؤثر در شکل گیری وضع موجود به سه عامل، الف) میزان اشتغال پذیری دانشجویان ب) ماهیت خاص زیر گروه‌های آموزشی و ج) علاقمندی و شناخت از ماهیت رشته‌ها اشاره کرد.

طاهری نیا ادامه داد: به باور من، آنچه که اکنون شاهد آن هستیم پدیده‌ی خود تنظیم‌گری داوطلبان است. این خود تنظیم‌گری به ما می‌گوید که داوطلبان ما هوشمندانه عمل می‌کنند و این یک رویداد طبیعی و منطقی است. رئیس مؤسسه در پایان تأکید کرد که در جریان این تحولات، حاکمیت نیز باید نقش و سهم تنظیم‌گری خود را ایفا کند.

وضعیت بحرانی عدم تمایل به ورود به حوزه ریاضی و فنی و مهندسی

سپس رضا محمدی، عضو هیأت علمی سازمان سنجش و آموزش کشور، با توجه به آمار سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ تحلیل خود را تحت عنوان «بررسی روند تقاضا برای آموزش عالی: مورد کنکور سراسری ۱۴۰۱-۱۳۹۰» ارائه کرد.

وی با تاکید بر وجود چالش‌های جدی در زمینه پذیرش دانشجو، عدم تمایل به ورود به حوزه ریاضی و فنی و مهندسی را بسیار جدی دانست و آن را در آستانه یک وضعیت بحرانی تفسیر کرد.

محمدی گفت: داوطلبان علاوه بر عدم تمایل به رشته‌های فنی و مهندسی، از انگیزه لازم حتی برای شرکت و حضور در جلسه آزمون سراسری را نیز برخوردار نیستند.

میزان پاسخگویی داوطلبان رشته‌های فنی و مهندسی به سوالات دروس تخصصی فاجعه است

عضو هیأت علمی سازمان سنجش آموزش کشور میزان پاسخگویی داوطلبان رشته‌های فنی و مهندسی به سوالات دروس تخصصی مانند ریاضی را بسیار پایین و در حد یک فاجعه توصیف کرد و یکی از علل مهم این بحران را ضعف جدی در حوزه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان دانست.

سخنران بعدی نشست علی رجالی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، با تاکید بر اهمیت موضوع نوسان تقاضای ورود به دانشگاه، چالش در جذب دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی را یک پدیده منحصر به فرد و جدید ندانست و خاطر نشان کرد که این چنین چالشی را کشور در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۲ نیز تجربه کرده بود. وی ادامه داد چالش اصلی به حوزه آموزش و پرورش و آموزش ابتدایی باز می‌گردد چون در این حوزه آموزش‌های ارائه شده ضعیف و ناکارآمد است.

دکتر علی عظیمی دبیر اداره مراکز مشاوره آموزش و پرورش نیز دیگر سخنران این پنل بود، وی با اشاره به به کارگیری ۱۸۰۰۰۰ مشاور در مدارس از نیاز جدی کلیه مدارس کشور به عنوان مشاور تخصصی به عنوان الویت وزارت آموزش و پرورش یاد کرد.

در ادامه جلسه اعضای حاضر در پنل نظرات خود را در خصوص موضوع پنل اعلام کردند.

کد خبر 696111 منبع: مهر برچسب‌ها زبان ریاضیات کنکور وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون کارشناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زبان ریاضیات کنکور وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون کارشناسی رشته های فنی و مهندسی آموزش عالی رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۷۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر بهرام عین اللهی، امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، با اشاره به رقابت بیش از ۱۲ هزار پزشک در این آزمون تخصصی، تصریح کرد: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در این آزمون ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر است که از این تعداد ۶۴۲۴ نفر یعنی ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم ها و ۵۹۳۴ نفر یعنی ۴۸ درصد شرکت کنندگان را آقایان تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در ۲۹ حوزه امتحانی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد، افزود: داوطلبان شرکت کننده می توانند در ۲۷ رشته تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند.

عین اللهی با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، بیان کرد: در دولت مردمی این ظرفیت افرایش یافت، به طوریکه در سال گذشته ظرفیت پذیرش از ۳۲۰۰ نفر به بیش از ۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد، امسال نیز ۱۲ درصد افرایش خواهیم داشت.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طراحی آزمون دستیار تخصصی پزشکی بسیار علمی و فشرده از چندماه قبل توسط اساتید برجسته انجام شده و اقدامات امنیتی لازم نیز صورت گرفته است. در این راستا دفترچه آزمون در سه گروه طراحی می شود و تا زمان برگزاری آزمون محرمانه باقی می ماند. این آزمون نیز در کمال صحت و سلامت و به دور از حاشیه برگزار شد.

عین اللهی درمورد رشته هایی تخصصی که نیاز به پذیرش دستیار دارد، گفت: در سال گذشته سه رشته اطفال، طب اورژانس و بیهوشی نیاز به تکمیل ظرفیت داشت که در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که این رشته ها به صورت مستقیم از دوران کارورزی پذیرش شوند که به تمام دانشگاه ها اعلام کردیم و تکمیل این رشته ها صورت گرفت.

وزیز بهداشت با اشاره به افزایش تعرفه ها از سوی دولت، گفت: این موضوع مشوق خوبی برای ورود دستیاران است.

کد خبر 6095218

دیگر خبرها

  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • افزایش ۱۲ درصدی ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری پزشکی سال ۱۴۰۳
  • جزئیات برگزاری کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان سیل زده
  • جزییات برگزاری کنکور مجدد برای داوطلبان سیل زده اعلام شد
  • دفترچه­ سوالات آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ (نوبت اول)
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • آزمون مجدد داوطلبان کنکور شهرستان زیرکوه در ۲۱ اردیبهشت ماه