Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی باقر طاهری نیا گفت: یکی از شاخص ها و نشانگرهای مهم و اولویت دار ما در یک سال گذشته هم راستایی با مفاد سند تحول مردمی و تلاش برای عملیاتی سازی راهکارهای پیشنهادی در آن است که این سند با رویکرد عملیاتی و اثربخش تدوین شده استو راه های مقابله با چالش های ناکارآمدی آموزش عالی را بیان می کند.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرموده اند که آمار، ستون فقرات برنامه ریزی کشور است، پس برای اینکه این ستون فقرات بتواند به وظایف خود عمل کند آمارمان باید جامع و معتبر و بروز باشد و تحلیل‌های کارآمد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: یکی از محوری‌ترین موسسات پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی این است که داده‌ها را کارآمد و معتبر استخراج کنیم و در اختیار وزارت علوم قرار دهیم.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: در راستای جهاد تبیین دستاوردهای علمی اقدام کرده ایم و سلسه گزارش‌های دوره آماری منتشر می‌کنیم و در هر صفحه به یک موضوع می‌پردازد، در بحث عدالت آموزشی در کشور پیش از انقلاب ۸۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور و ۲۰ درصد در کل کشور بوده، اما امروزه ۲۰ درصد در تهران و ۸۰ درصد در کل کشور است.

طاهری نیا بیان کرد: قبل از انقلاب ۹۰ درصد آموزش عالی در تهران و چند شهر محدود بوده است، اما امروزه کل کشور را در بر می‌گیرد که نشان دهنده گسترش آموزش عالی در راستای تسهیل همگانی است.

رشد چشمگیر ۵۶ برابری جمعیت دانشجویی زنان طی ۵۰ سال اخیر

او افزود: پس از انقلاب سهم آموزش عالی برای بانوان یعنی جمعیت دانشجویی بیش از آقایان شده، در حالی که میانگین جمعیت دانشجویی زنان آموزش عالی کشور در سال‌های پایانی رژیم گذشته تا امروز ۵۰ برابر شده سهم بانوان در رشد چشمگیر آموزش عالی ۵۶ برابر است.

یک میلیون و ۶۲ هزار دانشجوی زن داریم

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی تاکید کرد: جمعیت زنان دانشجویی قبل از انقلاب ۱۹ هزار نفر و امروز یک میلیون و ۶۲ هزار نفر است. کل جمعیت دانشجویی قبل از انقلاب ۶۷ هزار نفر بوده و هم اکنون ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر است.

طاهری نیا ادامه داد: رشد ۵۰ برابری آموزش عالی کشور و رشد ۵۶ برابری دانشجویان دختر را پس از انقلاب شاهد بوده ایم. سهم دانش آموختگان دانشگاه از جمعیت کشور به اضافه منهی ۱۲ درصد است که عدد کمی را شاهد هستیم، یعنی ۸۸ میلیون جمعیت کشور است و ۱۲ درصد آن‌ها دانش آموخته هستند.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی بیان کرد: اگر دانشگاه‌ها بیش از حد نیاز دانشجو پذیرش می‌کنند؛ پس چرا آمار دانش آموختگانمان اصلا مناسب نیست؟. یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشور سهم دانش آموختگان دانشگاه به کل جمعیت است.

طاهری نیا بیان کرد: تحصیل در دانشگاه لزوما به معنای اشتغال نیست که اگر این موضوع رفع شود دیگر مشکلی نداریم و حال سوال پیش می‌آید که توسعه کمی آموزش عالی آری یا نه؟ پاسخ به این سوال از دو منظر آموزش عالی و دومی بازار کار خواهد بود.

۵ هزار رشته تحصیلی در کشور داریم

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: ۵ هزار رشته تحصیلی و ۸ هزار مقطع تحصیلی در آموزش عالی داریم و تنوع آن‌ها بیشتر در رشته‌های مهارتی است. موسسات غیر دولتی تقاضا محور هستند و باتوجه به نیاز دانشجو رشته را ایجاد می‌کنند و تنوع رشته‌های تحصیلی تابعی از تقاضای جامعه است.

کمترین رشته‌های دانشگاهی مختص به دانشگاه فرهنگیان است

طاهری نیا افزود: دانشگاه فرهنگیان کمترین تعداد رشته‌های دانشگاهی را دارد. بسیاری از رشته‌هایی که مبتنی بر مشاغل تعریف می‌شوند بازار کار تعریف شده دارند، اما خیلی از رشته‌ها مانند فلسفه و ریاضی و فیزیک و ... بنیادی و نظری هستند و ربطی به بازار کار ندارند. رشته‌های دانشگاهی با ریزش و رویش روبه رو هستند و رشته‌های ایجاد شده همان رشته‌های نوظهور مانند رشته‌های کسب و کار هستند که متناسب با بازار کار هستند.

آمار دانشجویان به تفکیک مقاطع تحصیلی

او ادامه داد: بیشترین تنوع گرایش‌های تخصصی آموزش عالی به سمت مقطع دکتری و ارشد است. آمار دانشجویان به تفکیک دوره تحصیلی در سال ۱۳۹۹_۱۴۰۰ در مقطع کارشناسی ۶۳ درصد، کاردانی ۱۳ درصد، دکتری حرفه‌ای ۳ درصد مانند دامپزشکی، ارشد ۱۶ درصد و دکتری تخصصی ۵ درصد است.

طاهدی نیا افزود: مدل توسعه آموزش عالی کشور تابعی است از مدل توسعه همه جانبه آن کشور.

در کنکور تجربی هم با کاهش داوطلب رو به رو شده ایم

طاهری نیا بیان کرد: مطالعه روند جمعیتی متقاضی در گروه های آموزشی ۵ گانه حاکی از آن است که در علوم تجربی و ریاضی کاهش داوطلب داشته ایم و بیشترین کاهش در ریاضی است که امسال برای اولین بار به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است و دانشجویان فنی و مهندسی در آینده کاهش می یابد.

او افزود: در کنکور ریاضی سال گذشته تعداد داوطلبان ۱۱ درصد و امسال ۹ درصد بوده که کاهش ۲ درصدی را شاهد بوده ایم و در کنکور تجربی پارسال تعداد داوطلبان ۴۳ درصد و امسال ۳۹ درصد شده است که کاهش ۴ درصدی را شاهد هستیم.

رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: ۴ درصد داوطلبان رشته های تجربی در گروه های زبان ادامه تحصیل داده اند.

او افزود: بیشترین رقابت کنکور سراسری در رشته های تجربی و سپس هنر و زبان و کمترین رقابت ها در ریاضی است.

برخی ها تفننی در کنکور شرکت می کنند

طاهری نیا اضافه کرد: برخی ها تفننی در کنکور شرکت می کنند و برخی ها شرکت می کنند تا رتبه خوبی کسب کنند و برخی ها عزم مشخصی ندارند و پس از اعلام نتایج دیگر انتخاب رشته نمی کنند و میانبر می زنند که این موضوع باعث ریزش تعداد متقاضیان خواهد شد.

بیشتر بخوانید: نام نویسی و انتخاب رشته با سوابق تحصیلی تا ۶ شهریور تمدید شد

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1665669

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کنکور ریاضی سازمان سنجش رئیس مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی جمعیت دانشجویی طاهری نیا بازار کار هزار نفر رشته ها برخی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۲۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی

تمام داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ باید برای مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی خود تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت اقدام کنند همچنین داوطلبان فارغ‌التحصیل می‌توانند در صورت تمایل برای ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی درخواست دهند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی از 9 اردیبهشت آغاز شد و تا 15 اردیبهشت 1403 ادامه خواهد داشت.

داوطلبانی که در کنکور سال 1403 ثبت‌نام کرده‌اند از طریق  سایت سازمان سنجش به نشانی  my.sanjesh.org وارد فرایند مشاهده سوابق تحصیلی شوند.

تمام داوطلبان کنکور باید سوابق خود را ابتدا تأیید کنند تا نمره کل سابقه تحصیلی برای آن‌ها محاسبه و در زمان مقرر به سازمان سنجش ارسال شود.

ثبت‌نام برای ایجاد سابقه و ترمیم نمره اختیاری است و افراد واجدالشرایط می‌توانند بنا به انتخاب خودشان در یک یا چند آزمون شرکت کنند.

صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور

ثبت نام ایجاد سابقه یا ترمیم هم در انتهای مشاهده سوابق تحصیلی فعال می‌شود.

دانش‌آموزان شاخه نظری شاغل به تحصیل در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم، با شرکت در امتحانات نهایی نوبت خردادماه، سابقه تحصیلی برای گروه آزمایشی متناظر با رشته تحصیلی خود را ایجاد می‌‌کنند.

این افراد در زمان مشاهده سابقه تحصیلی خود اطلاعاتی را نخواهند دید و با پیام سابقه‌ای برای شما یافت نشد، مواجه می‌شوند، در صورتی که دانش‌آموز در حال تحصیل هستید، نمرات امتحانات نهایی در خرداد ماه به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته خواهد شد.

هنرجویان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش، پایه‌های دهم(صرفاً دروس نهایی پایه دهم)، یازدهم(دروس نهایی پایه دهم و یازدهم) و دوازدهم(دروس نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم) می‌توانند در یک گروه آزمایشی اصلی و یک گروه آزمایشی غیراصلی مورد تقاضا برای ایجاد سابقه تحصیلی شرکت کنند.

اما چه فردی به عنوان دانش‌آموز یا هنرجو احراز می‌شود تا بتواند در رشته غیر متناظر با رشته تحصیلی خود  ایجاد سابقه کند؟

 فردی به عنوان دانش‌آموز و هنرجو احراز می‌شود که در سال تحصیلی جاری در مدارس روزانه متوسطه دوم (سال تحصیلی 1403-1402) یا در مدارس بزرگسالان، ایثارگران و آموزش از راه دور متوسطه دوم ثبت نام کرده و در حال تحصیل باشند (غیر فارغ‌التحصیل).

اگر فردی هنوز وضعیت ثبت‌نام مشخص ندارد باید سریعتر به مدرسه مراجعه کند.

مراحل مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی

در هریک از مراحل مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی، موارد زیر حائز اهمیت است و مسئولیت عواقب اعلام نادرست اطلاعات (انتخاب، ثبت و تأیید) درهریک از مراحل به عهده داوطلب خواهد بود:

تأیید اصالت و بارگذاری عکس پرسنلی داوطلب

عکس باید مربوط به سال جاری باشد، در غیر این صورت نسبت به بارگذاری عکس صحیح یا پیگیری برای اصلاح آن توسط مدرسه محل تحصیل (برای دانش‌آموزان) اقدام شود.

برای سایر افراد که دانش‌آموزان سال جاری نیستند امکان بارگذاری تصویر فراهم است. داوطلبان حتماً به شرایط بارگذاری تصویر که در سامانه ذکر شده است توجه کنند.

در صورتیکه دانش‌آموز در حال تحصیل هستید، قبل از شروع فرآیند ثبت نام از به روز بودن عکس خود در سامانه (سیدا) مدرسه محل تحصیل خود اطمینان حاصل کنید.

سامانه به صورت هوشمند وضعیت تحصیلی شما را مطابق موارد زیر تشخیص خواهد داد:

 الف) دانش‌آموز

در صورتی که سال تحصیلی جاری در مدارس مشغول به تحصیل هستید با انتخاب گزینه "دانش‌آموز" با پیام به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه کنید مواجه خواهید شد.

 ب) فارغ‌التحصیل

در صورت انتخاب گزینه "فارغ‌التحصیل" با پیام به سامانه تاییدیه تحصیلی آموزش و پرورش مراجعه کنید، مواجه خواهید شد.

تایید سوابق تحصیلی موجود (کد، عنوان درس، نمره و‌سال اخذ آن)

قبل از تایید سوابق تحصیلی، امکان درخواست بررسی برای دروسی که قابل مشاهده نیست یا دارای مغایرت است، فراهم است.

در این مرحله اگر درخواست بررسی ثبت شود، داوطلب تا زمان تعیین تکلیف آن نمی‌تواند به مرحله بعد برود بنابراین توصیه می‌کنیم، داوطلبان از ثبت درخواست‌های بی‌مورد جدا خودداری کنند. در ضمن، در بین اطلاعات سوابق تحصیلی، کد درس، نمره و سال و دوره اخذ آن دارای اهمیت است بنابراین در بررسی این چند مورد دقت بیشتری داشته باشند.

این بررسی‌ها توسط مناطق/نواحی آموزش و پرورش و استان‌ها در اسرع وقت انجام خواهد گرفت.

تا زمانی که تمام سوابق شما مورد تایید شما قرار نگیرد به مراحل بعد ارجاع نخواهید شد.

تایید نهایی و دریافت کد رهگیری

مرحله آخر نیز تایید نهایی و دریافت کد رهگیری است و در صورت تشخیص متقاضی برای ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم نمره به مرحله ایجاد یا ترمیم سابقه تحصیلی ارجاع خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • اطلاعیه برگزاری آزمون مجدد از داوطلبان شهرستان زیرکوه (از استان خراسان جنوبی)
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد